Akadályok

Felesleges és észszerütlen akadályok

A felesleges és értelmetlen akadályoktól megint a társadalom leggyengébb tagjai szenvednek a legjobban. Minek kell buszmegállóba fákat telepíteni, parkolóórákat állítani, melyek még csak nem is működnek, miért vannak buszmegálóban karók? Számtalan és balesetveszélyes intézkedésekről van szó.

Az úttest közepén keskeny járdára állított korlátok nehezítik az áthaladást. Mivel a gyalogosoknak felállított lámpák nincsenek szinkronizálva, a gyalogosok feltorlódnak a keskeny járdán. De mikor már nem férnek el gépjárművek gázolhatják el őket. Ki az a barom, aki ezt kitalálta? A Bajcsy-n fél éve ezt a korlátot eltávolították, ám máshol a városban még mindig állnak (pl.: Váci út)

Másutt (Arany J. utca) a járdára telepítenek biciklitámasztókat. De minek?, hogy a gyalogosok ne tudjanak közlekedni? Miért nem az úttesten alkítanak ki parkolófelületet?

Télen, esőben számtalan pocsolyát kerülgetünk. Az infrastruktúra hiányosságai, az odanemfigyelés és nemtörödömség jelei.

A gyalogosforgalmat a kereszteződést blokkoló járművek és póznák is akadályozzák. Nem tudok róla, hogy valaha is megbüntettek volna autóst kereszteződésben, pirosban való megállásért és mások áthaladásának akadályozásáért. A piroson való áthaladást a legritkább esetben büntetik.

Motorbiciklivel bárhol lehet parkolni. Ezen is változtatni kell.

A járdán történő éttermi szolgáltatások, virágvázák a gyalogosok mozgásterét korlátozzák, sokszor a legfrekventáltabb helyeken.

Nivótlan, bunkó benyomást tesz a külföldiekre, mikor sétálóövezetben gépjárművek parkolnak, vagy hajtanak át. Vagy mikor motorosok és biciklisták szegik meg a szabályokat.

Frissítve: 2021.08.01.